Wednesday, September 10, 2014

DKG Eesti aastakonverents „Väikese riigi panus maailma hariduskultuuri“ 12.aprillil 2014 Tallinna Tehnikaülikoolis


DKG Eesti aastakonverentsil esines meie president Reet Soosaar ettekandega "Õpetajaameti poulaarsuse uuring Pärnu linna abiturientide näitel"
Koostöös ülikoolidega käivitas Sihtasutuse Archimedes Eduko büroo 2013.a. sügisel kampaania õpetajaameti väärtustamiseks. See kampaania on üks osa pikemaajalisest „Õpi õpetajaks“ programmist, mille eesmärk on õpetajakutse populariseerimine. Koostöös Pärnu Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonnaga viisid Beta chapteri liikmed Katrin ja Reet ajavahemikus oktoober 2013 – veebruar 2014 läbi õpetajaameti populaarsuse uuringu Pärnu linna gümnaasiumide lõpuklasside õpilaste seas eesmärgiga selgitada välja Pärnu abiturientide hoiakuid õpetajaameti suhtes. Uuringu valimiks oli 275 abiturienti Pärnu linna viie gümnaasiumi 383 abituriendist, neist 47% noormehi ja 53% tütarlapsi keskmise vanusega 18,1.

Õpetajaameti populaarsus on kõrgem tüdrukute hulgas – neist 38% on mõelnud õpetajaks saamisele, samal ajal kui küsitlusele vastanud poiste hulgas on see määr vaid 19%. Põhjendustena, miks saada õpetajaks toodi välja võimalus oma kogemusi ja teadmisi edasi anda, ameti meeldimist juba lapsest saati,  meeldib tegeleda lastega, õpetajaametit peetakse huvitavaks, mitmekesiseks ja loominguliseks tööks. Õpetajaks ei taha saada 196 küsitluses osalenud õpilast (71%). Põhjendati teiste huvidega, mittesobivusega, töö stressi- ja pingerohkusega, väikese palgaga.
Foto: Ille Rohtlaan

No comments:

Post a Comment