Friday, March 18, 2011

Teatrikuu: vaatasime Endla teatri lava taha

Märtsikuu on teatrikuu ja käesoleval aastal on Pärnu Endla teatril 100. hooaeg. Sel põhjusel sidusime oma ürituse teatriga: palusime tutvustada maja köögipoolt ja olime vestlusringis lavastaja Enn Keerdiga.
Majas tegime ringkäigu avalike suhete juhi Inga Jaaguse saatel: seisime pöördlava all, ahhetasime kostüümilaos, vaatasime nii õmblejate kui kunstnik-dekoraatori tööruumidesse. Ringkäik garderoobide koridoris viis külglava kaudu otse lavale, kus olid üleval lasteetenduse „Röövlitütar Ronja“ dekoratsioonid.

Sellise pildi „lavastasime“ endist rambivalguses.


Kohvitasside taga hargnes jutt lavastaja Enn Keerdiga väga emotsionaalselt ja avameelseltki: see oli väga sümpaatne, kui avatult kirjeldas lavastaja oma tööd ja vastas meelsasti meie küsimustele.
Pärast kohtumist Küünis vaadatud „Teatrikomöödia“ naerutas ja kinnitas tekkinud tõdemust, et teatrimaagia on vaataja probleem, sest ka teatrikunst on töö, raske töö – ega muidu etenduses inspitsient Oscar (Jüri Vlassov) seda rasketööstuseks nimetanud. Nii nagu elus on teatrit, on teatris ka elu. Ja mitte vähe.

Enn Keerd on ka vaadatud "Teatrikomöödia" lavastaja

No comments:

Post a Comment